Zöldségkrémleves zsályás fokhagymás nyúllal

Sütőtök mellett a leveles kelnek is szezonja van. Használjuk ki és tapasztaljuk meg, hogy a frankfurti levesen túl is van élet. :)

Elkészítés ~ 30-40 perc

Hozzávalók (4 személyre)

Leveshez
1 marék leveles kel, vagy kelkáposzta
3-4 szál sárgarépa
1 karalábé vagy kerékrépa
2 db közepes burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
1 nagyobb csipet őrölt kömény
1/2 ek. kókuszolaj
150 g natúr joghurt

Nyúlhoz
1 nyúlcomb és nyúlgerinc (csirke is lehet)
2 gerezd fokhagyma a nyúlhoz
1 nagy csipet szárított zsálya
1 ek. olívaolaj


Durván aprítsuk fel a megtisztított zöldségeket. Csontozzuk ki a nyúlcombot és a gerincet. A csontokat is adjuk a zöldségekhez. Kókuszolajon pirítsuk le a hozzávalókat, ....


....majd öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Adjuk hozzá a fűszereket és sózzuk ízlés szerint.

Közben kockázzuk fel a húst, majd keverjük össze a sóval, fokhagymával, zsályával és az olívaolajjal.


Hagyjuk állni legalább 15 percet, majd forró serpenyőben pirítsuk meg.

Ha a zöldségek megpuhultak vegyük ki a csontokat és a babérleveleket, majd turmixoljuk le annyi lével, hogy krémleves állagot kapjunk. Adjuk hozzá a joghurtot és pár másodperc alatt turmixoljuk össze a levest.

Jó étvágyat! :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések