Fetás balzsamecetes sült cékla

Céklát valaki vagy imádja, vagy utálja. Középút nagyon nem létezik a tapasztalataim alapján. A mostani előétellel szeretném a hitetleneket megtéríteni, mert a cékla igen is lehet különleges és ízletes. A sütőben sült cékla kellemesen édeskés karaktert kap, mely jól harmonizál a fetasajt sósságával. Hozzá egy üde Olaszrizlinget vagy Rizlingszilvánit ajánlanék.

Előkészítés 10 perc, sütés ~40 perc (180-200 °C)


Hozzávalók:

350-400 g meghámozott, felkockázott cékla
1 ek. olívaolaj
1/2 ek. méz
2 ek. balzsamecet
1 gerezd reszelt fokhagyma
nagy csipet rozmaring
só, bors


5 dkg fetasajt
kis marék durván összetört dió

friss petrezselyem a tálaláshoz





Tapadásmentes serpenyőben egy kevés olívaolajjal karamellízaljuk meg a mézet.

Adjuk hozzá a céklát és a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk össze 2-3 perc alatt. Adjuk hozza a fokhagymát és a rozmaringot, ...



... majd pár perc párolás után előmelegített sütőben süssük meg a céklánkat. Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót.


Fetasajttal, dióval és friss petrezselyemmel tálaljuk.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések