Sült zödségek joghurtos mártogatóssal

Van élet a pattogatott kukoricán és chipsen túl. Ha nassolhatnékunk támad, vagy filmeznénk, esetleg vendégeket várunk, akkor ez a recept tökéletes egészséges alternatíva lehet.

Előkészítés ~10 perc, sütés ~20 perc (~180-200 °C)


Hozzávalók:

Zöldségekhez
sárgarépa
petrezselyemgyökér
paszternák
kerékrépa (tarlórépa)
só, csipet barna cukor
2-3 ek. olívaolaj


Mártogatóshoz
100 g cottage cheese (zsírszegény)
100 g natúr joghurt
1 kis fej lila hagyma apróra vágva
1-2 gerezd reszelt fokhagyma
só, bors
petrezselyemzöld díszítéshez




Hámozzuk meg, majd szeleteljük fel hasábokra a zöldségeket. Helyezzük egy tepsibe. Keverjük össze egy csipet barna cukorral, ízlés szerinti mennyiségű sóval és olívaolajjal.


Előmelegített sütőben addig süssük, míg kicsit megpirulnak a zöldségek. Félidőben forgassuk át a zöldségeket.

Amíg sülnek a zöldségek keverjük ki a mártogatóst.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések