Rozmaringos nyúl vele sült zöldségekkel

Napjainkban a nyúlhús viszonylag kevés háztartásban kerül terítékre, pedig kitűnő alternatívája a csirkének és az íze is sokkal gazdagabb utóbbinál.

Előkészítés 20 perc, sütés ~60 perc (200-220 °C)

Hozzávalók (4 személyre):

2 db nyúlcomb
2 db nyúlgerinc
1 fej fokhagyma
1 fej vörös-, lila és gyöngyhagyma
2 db közepes cékla
2-3 db közepes paradicsom
2 db kaliforniai paprika 
4 nagyobb rozmaringág
2 szál sárgarépa
só, bors
2 dl paradicsomlé
3 ek. olívaolaj


Mossuk meg a húst, és a felesleges vizet itassuk le róla. A nyúlhúst tűzdeljük meg fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk és egy-egy rozmaringággal borítsuk be. Aprítsuk fel a zöldségeket és halmozzuk a nyúl köré. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd locsoljuk meg olívaolajjal és öntsünk alá egy kevés paradicsomlevet.
Fedjük le alufóliával, és tegyük előmelegített sütőben 30 percre. Ezt követően távolítsuk el az alufóliát és süssük további 30 percet. /Közben locsoljuk meg a húst a szaftjával, hogy mindenhol átjárja/

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések