Hummusz

A hummusz, nem összekeverendő a talajban található szerves anyaggal (humusz). A hummusz egy krémes állagú közel-keleti étel, melynek neve arab eredetű és csicseriborsót jelent.

Elkészítés 10 perc

Hozzávalók:

400 g csicseriborsó konzerv
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. pirospaprika
csipet kömény, ha van római kömény
1-2 ek. tahini (szezámmagpaszta)
1 ek. frissen facsart citromlé
2 ek. olívaolaj
víz
só, bors

Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és botmixerrel, vagy konyhai robotgéppel pépesítsük. Víz és olívaolaj folyamatos adagolásával állíthatjuk be a nekünk tetsző krémes állagot. Én most egy kicsit sűrűbbre készítettem a megszokottnál. 

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések