Kókusztejes csirke curry

Pesten már viszonylag régóta fellelhetőek a különböző indiai éttermek, melyek lassan, de biztosan begyűrűznek a vidéki városokba is. Az intenzíven fűszerezett, színes ételek kedvesek a szemnek és a szájnak is, azonban a háztartásokban még kevésbé honosodtak meg ezek az ételek. A most következő étel igen egyszerű és bárki által gyorsan elkészíthető, mely talán kedvez hoz mindenkinek egy gyors kipróbáláshoz.


Előkészítés: 20 perc, főzés ~30 perc



Hozzávalók (4 személyre):

500 g csirkemell felkockázva
1 közepes padlizsán felkockázva
2 szál közepes répa vékony hasábokra szeletelve
1 nagyobb póréhagyma, srégen felkarikázva
1 közepes TV paprika felszeletelve
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
3-4 gerezd apróra vágott fokhagyma
400 ml kókusztej (konzerv)
2 tk. curry fűszerkeverék (lehet több, vagy kevesebb ízlés szerint)
só, bors
2-3 ek. olívaolaj





Először padlizsánt vágjuk fel, majd alaposan sózzuk be. Tegyük egy szűrőbe, hogy az esetleg keserű leve kicsepegjen. Addig aprítsuk fel a többi hozzávalót. A csirkét is daraboljuk fel és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha kész mossuk át a padlizsánt hideg, folyó víz alatt.


Egy evőkanál olívaolajon pirítsuk készre a csirkét, majd tegyük félre.


A padlizsánt is pirítsuk meg egy kevés olívaolajon. Közben finoman sózzuk, borsozzuk.  Ha kész tegyük ezt is félre.


A maradék zöldséget kezdjük el pirítani a maradék olívaolajon, majd ha egy kis színt kapott hintsük meg egy kevés sóval, ...

...és adjuk hozzá a fokhagymát, padlizsánt és a csirkemellet. Pirítsuk össze, majd alaposan fűszerezzük be curry-vel.


Végül öntsük rá a kókusztejet és forraljuk össze az ízeket.


Ha kész rizzsel és/vagy csapatival tálaljuk.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések