Vegan pácolt tofu
Pár perc alatt elkészíthető húsimádók által is igen ízletesnek talált vegan csemegét varázsolhatunk az asztalra ezzel a recepttel.
Előkészítés 5-10 perc, főzés 5-10 perc
Hozzávalók (2 személyre)
200 g tofu (firm, kemény)
100 ml sötét szójaszósz
50 ml balzsamecet
1 kis ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma durvára vágva
1/5-1 evőkanál agave szirup vagy juharszirup
1 evőkanál olívaolaj a sütéshez
friss petrezselyem és darált szezámmag (hamis parmezán) díszítéshez
A pác minden hozzávalóját keverjük össze, majd adjuk hozzá a felkockázott tofut. Én zacskóban szoktam pácolni, mert így könnyen, maszatolás nélkül tudom összeforgatni. Hűtőben pácoljuk legalább 1-2 órán át.
Sütés előtt szűrjük le a páclevet. Vegyük ki belőle a fokhagymát és a rozmaringot. Kevés olívaolajon forró serpenyőben pirítsuk meg a tofukockák mindegyik oldalát. A maradék páclevet öntsük rá és forraljuk/redukáljuk addig, amíg besűrűsödik és bevonja a tofukockákat. Fokhagymás bulgurral isteni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése