Leveles tésztában sült pestós camembert
Látványos, gyors, egyszerű és nem mellesleg finom is. Magát az alapötletet az internetnek köszönhetem, de persze saját ízlésemre igazítottam a mostani formájában.
Előkészítés ~10 perc, sütés ~sütés 15-20 perc 180 °C
Hozzávalók:
konyhakész leveles tészta
szimpatikus mennyiségű kerek camember sajt
2 tk. bazsalikomos pesto/camember
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 felvert tojás
Vágjuk félbe a sajtot és a közepébe kanalazzuk a fokhagymával elkevert pestot.
Tegyük rá a "kalapját", majd helyezzük a kinyújtott leveles tészta közepére.
Sugár irányba vágjuk 8 részre a tésztát a sajt körül, majd egy bögre vagy pohár segítségével vágjuk félkörívesen le a végeiket. Úgy fog kinézni, mint egy virág.
Tegyük rá a "kalapját", majd helyezzük a kinyújtott leveles tészta közepére.
Ezt követően egyesével hajtsuk rá a sajtra a "szirmokat", majd kenjük meg a tetejét tojással.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése