Rozmaringos sült pisztráng
Folyamatosan mondják, hogy kevés halat eszünk mi magyarok, miközben folyók szelik át országunkat és van saját "tengerünk" is. Mi persze azzal védekezünk, hogy a szó szerint vett tengeri halakat csak követett módon tudjuk beszerezni és sokan csak ezeket preferálják. Ezen embereknek ajánlanám figyelmébe a pisztrángot, ami manapság már egyáltalán nem elérhetetlen úri lakoma. :)
Előkészítés: 15 perc, sütés ~8-10 perc
Hozzávalók (2 személyre):
2 db egész pisztráng (~500-600 g)
4 ek. olívaolaj
1-1,5 tk. tengeri só
1/2 tk. bors
1-2 ek. őrölt rozmaring (friss is lehet természetesen)
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 citrom
Forró, tapadásmentes serpenyőben süssük mindkét oldalát addig, amíg a bőre szép aranybarna és ropogós nem lesz. Közben locsoljuk meg egy kevés citromlével.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése