Epres rebarbarás pite
Itt a rebarbara és eper szezon. Igyekezzünk nehogy lemaradjunk róla!!!! Süssük a pitéket, főzzük a lekvárokat. :)
Előkészítés 15 perc, sütés 180 °C ~40-50 perc
Tésztához:
130 g finomliszt
70 g teljes kiőrlésű rozsliszt
100 g vaj
3 ek. barna nádcukor vagy kókuszvirágcukor
1 db közepes tojás
2-3 ek. hideg víz
Töltelékhez:
300 g rebarbara
300 g eper
1 púpos ek. kukoricakeményítő
3 ek. barna nádcukor vagy kókuszvirágcukor
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt fahéj
Tojás a tészta megkenéséhez + egy kevés cukor
A liszteket a vajjal morzsoljuk össze. Én konyhai robotgépet használtam erre a célra. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. Dolgozzuk össze. Ha szükséges adjunk hozzá apránként egy kevés hideg vizet. Ha összeállt a tészta csomagoljuk be és tegyük legalább fél órára a hűtőbe.
A rebarbarát pucoljuk meg, és aprítsuk fel kisebb darabokra. Az epret is tisztítsuk meg és szeleteljük fel, majd keverjük össze a töltelék összes hozzávalóját.
A tésztából körülbelül 2 mm vastag korongot nyújtsunk. Érdemes egy sütőpapíron kinyújtani, így sokkal könnyebben áthelyezhetjük a tepsibe, amiben sütni szeretnénk. Halmozzuk a közepébe a tölteléket és egyenletesen oszlassuk el a tésztán, ügyelve arra, hogy a szélétől 3-4 centit szabadon hagyjunk.
Hajtsuk fel a széleket és kenjük meg tojással a tésztát, majd szórjuk meg egy kevés barna nádcukorral.
Természetesen Galette helyett hagyományos pitét is készíthetünk.
Előmelegített sütőben körülbelül 40-60 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése