Spenótos ricottás canneloni medvehagymával
Olaszos ételek mindig is a kedvenceim közé tartoztak. Ennek egyik oka, hogy kint éltem Szicíliában pár hónapot, és volt szerencsém megismerkedni a helyi gasztronómia vívmányival. Az ottani menzák egyik alap étele a cannelloni, melyet a lehető legváltozatosabban lehet megtölteni és elkészíteni. A legjobb az egészben, hogy csak megtöltjük, nyakon öntjük valamilyen szósszal és készre sütjük. Egyszerű és nagyszerű. Nem mellesleg mindenkit le lehet venni vele a lábáról. :)
Előkészítés: 10 perc, főzés 5 perc, sütés: ~30-40 perc 160 °C, majd 5 perc légkeverésen
cannelloni
250 g ricotta
200 g bébi spenót
1 nagy marék medvehagyma felaprítva
5-6 gerezd fokhagyma apróra vágva
egy kis darab vaj
500 ml passzírozott paradicsom
1-1 nagy csipet rozmaring, bazsalikom és oregánó
só, bors ízlés szerint
gouda sajt, parmezán (4:1 arányban)
2 ek. olívaolaj
Kevés olívaolajon pároljuk meg a spenótot, majd forgassuk össze a medvehagymával és a fokhagyma felével. Dobjunk rá egy kis darab vajat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor kihűlt keverjük össze a ricottával. Ha szükséges sózzuk és borsozzuk a töltelékünket.
A cannellonikat töltsük meg és helyezzük őket egy hőálló tálba.
A szószhoz keverjük össze a passzírozott paradicsomot a maradék fokhagymával, olívaolajjal, zöld fűszerekkel és sózzuk, borsozzuk. Jól keverjük össze, ...
, majd öntsük nyakon a cannellonikat és szórjuk meg bőven reszelt sajttal.
Tegyük be a sütőbe és arany barnára sütjük.
Jó étvágyat! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése