Olaszos tonhalfasírt
Gluténmentes finomság és egészséges ebéd pár perc alatt.
Előkészítés: 15 perc, sütés: 6-8 perc
Hozzávalók (4-6 személyre):
2 db tonhal konzerv lecsepegtetve (kb. 300 g)
40 dkg burgonyapüré (vajjal és tejjel ízlés szerint, de ne legyen túl híg)
2 ek. kukorica- vagy burgonyakeményítő
1 db közepes vöröshagyma reszelve
10-12 db fekete olajbogyó felaprítva
3 db szárított paradicsom felaprítva
1 tk. szárított bazsalikom
1 ek. aprított, friss petrezselyemzöld
1 db közepes tojás
1 db citrom reszelt héja
só, bors
szezám- és lenmag vegyesen
olívaolaj a sütéshez
Tálaláshoz:
rukkola saláta
koktélparadicsom
fetasajt
balzsamecet
olívaolaj
só,bors
citrom
Keverjük össze a fasírt hozzávalóit, és hagyjuk pihenni legalább egy fél órára.
Formázzunk belőle korongokat és forgassuk meg a szezám- és lenmag keverékében, és forró serpenyőben kevés olívaolajon süssük mindkét oldalukat pár percig.
Jó étvágyat! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése