Körtés ricottával töltött teljes kiőrlésű palacsinta
Ez tipikusan az a desszert, amit bármikor megtudnék enni, és még a pénztárcát sem terheli. Az utóbbi pár évben egyre nagyobb teret hódítanak a teljes kiőrlésű lisztből készült termékek, mind a boltok polcain mind pedig az otthonunkban. Ahogy az mondani szokták az egészségnek ára van, és sajnos ez sokszor bizonytalanítja el az embereket, hogy megvegyék az egészségesebb terméket. Ez a recept ennek a tökéletes ellenpéldája, mert olcsó, finom és még egészségesebb is talán, mint egy hagyományos olajtól tocsogó palacsinta.
Előkészítés: 10 perc, sütés: 10 perc
Hozzávalók (3-6 személyre):
Tészta:
120 g teljes kiőrlésű búzaliszt
30 g finomliszt
2 db közepes tojás
1 ek. napraforgó olaj
2,5 dl tej
1/2 tk. sütőpor
Töltelék:
250 g ricotta
2 ek. vaníliás cukor (lehetőleg házi)
1 körte felkockázva
Először mérjük ki a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást és az olajat. A tej fokozatos hozzáadásával keverjük csomómentesre. Hagyjuk pár percig pihenni, mert egy kicsit sűrűsödni fog még a tésztánk.
Előkészítés: 10 perc, sütés: 10 perc
Hozzávalók (3-6 személyre):
Tészta:
120 g teljes kiőrlésű búzaliszt
30 g finomliszt
2 db közepes tojás
1 ek. napraforgó olaj
2,5 dl tej
1/2 tk. sütőpor
Töltelék:
250 g ricotta
2 ek. vaníliás cukor (lehetőleg házi)
1 körte felkockázva
Először mérjük ki a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást és az olajat. A tej fokozatos hozzáadásával keverjük csomómentesre. Hagyjuk pár percig pihenni, mert egy kicsit sűrűsödni fog még a tésztánk.
Forró tapadásmentes serpenyőben, pár csepp olajon süssük meg a palacsinták mind két oldalát. Közben keverjük ki a ricottát a cukorral, majd forgassuk össze a körtével.
Töltsük be a kész palacsintákat, és élvezzük a munkánk gyümölcsét.
Jó étvágyat! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése