Meleg saláta balzsamecetes pulykaraguval
Tombol a nyár és valahogy az ember fia sehogy se kívánja a nehéz ételeket. Ez a könnyű étel nem csak saláta kedvelőknek szól, hanem azoknak is, akik nincsenek oda a hagyományos salátákért és nyúl eledelnek tartja azokat.
Raguhoz
500 g darál pulykacomb
1 db közepes patiszon (csillagtök)
1 nagyobb fej hagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 tk. friss aprított kakukkfű
1 tk. friss aprított oregánó
1 tk. friss aprított bazsalikom
1 ek. friss aprított petrezselyem
1/2 tk. méz (én gesztenyemézet használtam)
balzsamecet
só
olívaolaj
Salátához
1 zacskó rukkola saláta
1 zacskó madársaláta
4 db nagyobb paradicsom
1 nagyobb csokor hónapos retek
1 db kígyóuborka
4 szál újhagyma
balzsamecet
só
A patiszonnak távolítsuk el a magját és hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. Kevés olívaolajon pirítsuk meg, és ízlés szerint sózzuk.
Ezt követően a felkockázott hagymát pároljuk meg a maradék zsiradékon, majd adjuk hozzá a darált pulykahúst, fokhagymát, sót és a zöld fűszereket.
Ha megpuhult és egy kis színt kapott a hús, akkor adjunk hozzá egy leheletnyi balzsamecetet és a mézet. A végén pedig keverjük össze a patiszonnal.
Közben elkészíthetjük a salátánkat. A zöldségeket tisztítsuk meg és aprítsuk fel, majd locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel és szórjuk meg ízlés szerint sóval. A kész meleg ragut kanalazzuk a saláta tetejére és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése