Medvehagymás borsós tészta
Elindult a medvehagyma szezon, így én is elővettem a fagyasztóból az aranytartalékokat, hogy a friss medvehagymának idén is legyen helye.
Előkészítés 5 perc, főzés 20-30 perc
Hozzávalók (4 személyre)
300 g mirelit zöldborsó
csokor friss, vagy fagyasztott medvehagyma
1 nagyobb babérlevél
só, bors
100 g tömlős tejszínes krémsajt
bacon, vagy bármilyen más füstölt sonka
500 g penne tészta
A zöldborsót és a medvehagymát tegyük fel főni annyi vízben, ami éppen ellepi. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval és borssal.
Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát, és főzzük ki a tésztát.
Ha megpuhult a borsó, vegyük ki a babérlevelet és egy botmixerrel vagy turmix géppel pürésítsük, majd adjunk hozzá a krémsajtot és dolgozzuk össze.
Végül keverjük össze a tésztával és szórjuk meg pirított szalonnával.
Jó étvágyat! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése