Padlizsános pulyka tortilla
A mexikói konyha mindig is a kedvenceim közé tartozott, ráadásul végre itt a padlizsán szezon.
Előkészítés: 15 perc, főzés: 30 perc
..., majd adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg.
Keverjük hozzá a fokhagymát, fűszereket, padlizsánt és a felkockázott paradicsomot. Forgassuk alaposan össze, majd jöhet a paradicsompüré, Worchester-szósz, valamint ízlés szerint tabasco és chili paprika.
Ha szósszal készen vagyunk, akkor egy száraz, forró serpenyőben pirítsuk meg mind a két oldalát a tortilla lapoknak.
Kenjük meg a szósszal, ....
..., majd tekerjük fel.
Előkészítés: 15 perc, főzés: 30 perc
1 közepes padlizsán
1 kg darált pulykacomb
500 ml paradicsompüré
2 közepes paradicsom
2 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
csokor petrezselyem
1-2 ek. Worchester-szósz
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
kisebb chili paprika mag nélkül
ízlés szerinte Tabasco szósz
só, bors
olíva olaj és vaj
elősütött tortilla lapok
A felkockázott padlizsánt sózzuk be, és csepegtessük le /sózás nélkül keserű lehet/. Öblítsük le, majd egy kevés olívaolajon pirítsuk meg. Ha szép piros, akkor tegyük egy tálra.
Olíva olajon és egy kevés vajon pirítsuk meg a hagymát,....
..., majd adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg.
Keverjük hozzá a fokhagymát, fűszereket, padlizsánt és a felkockázott paradicsomot. Forgassuk alaposan össze, majd jöhet a paradicsompüré, Worchester-szósz, valamint ízlés szerint tabasco és chili paprika.
Ha szósszal készen vagyunk, akkor egy száraz, forró serpenyőben pirítsuk meg mind a két oldalát a tortilla lapoknak.
Kenjük meg a szósszal, ....
Jó étvágyat! |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése