Füstölt makrélás pite
Halas piték nagy népszerűségnek örvend Nagy Britanniában. Nagyon bízom benne, hogy lassan hazánkba is beköröz ez a mennyei étel.
Előkészítés: 20 perc; főzés: 10-15 perc; sütés: 20-30 perc (180 °C, légkeverésen 160 °C)
Hozzávalók 2 személyre:
250 gramm füstölt makréla
1 kisebb szál póréhagyma
1 db sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
kis csokor petrezselyem
1 babérlevél
1-2 ek. frissen facsart citromlé
2 tojás
4 dl tej
100 gramm konyhakész leveles tészta
1 ek. olívaolaj
kis darab vaj
só, bors, szerecsendió
Tisztítjuk meg és vágjuk fel a hozzávalókat.
Az olívaolajon olvassuk meg a vajat, tegyük bele a babérlevelet.
Először karamellizáljuk meg a sárgarépát a vajon, majd vegyük ki a babérlevelet.
Jöhet a póréhagyma. Jól forgassuk össze, amíg egy kicsit összeesik.
Ezt követően hozzáadhatjuk a makrélát, fokhagymát, petrezselymet és a citromlevet. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint, majd 1-2 perc után vegyük le a gázról.
Hőálló kerámia formába töltjük a tölteléket. Keverjük össze a felvert tojásokat a tejjel, majd ízesítsük sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval.
Fedjük az edények tetejét a kinyújtott leveles tésztával, majd tegyük sütőbe és körülbelül 30 perc alatt szép barnára sütjük. /Amennyiben kerámia edényt használunk nem szabad forró a sütőbe helyezni, mert könnyen elpattanhat!!/
Jó étvágyat! |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése