Töltött cukkini húsimádóknak!
Szerintem az étel becses neve már elég árulkodó, hogy a kedves olvasó sejtse, hogy milyen étel fog következni! :)
Előkészítés: 30 perc, sütés: 1 óra
Hozzávalók:
1 nagy cukkini
Töltelékhez
400 g darált sertéshús
1 fej apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd reszelt fokhagyma
2 db egész tojás
2 szelet kenyér (teljes kiőrlésű jobb)
kb. 10 cm parasztkolbász
1 marék felkockázott füstölt szalonna
1,5 ek. petrezselyem
1/2 ek. majoranna
1 ek. bazsalikom
1 ek. oregano
1/4 ek. őrölt rozmaring
só
bors
1 db tömlős krémsajt
olívaolaj
Vágjuk ketté a cukkinit, és szedjük ki a magját. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni, amíg elkészítjük a tölteléket. Pirítsunk meg a szalonnát saját zsírján. A kenyeret áztassuk be egy kevés vízbe, majd nyomkodjuk alaposan ki a szeleteket, és morzsoljuk a darált húshoz.
Adjuk a töltelékhez a többi hozzávalót, majd alaposan dolgozzuk össze.
Csepegtessük le a cukkinit, majd tegyük a héjával lefelé egy kiolajozott tepsibe. Töltsük meg félig, majd a töltelék közepére nyomjunk ízlés szerint sajtot. Ezt követően fedjük be a maradék töltelékkel.
Kenjük meg olajjal a tetejét, és takarjuk le alufóliával. Előmelegített 200 °C-os sütőben 30 percig fóliával, majd további 30 percig fólia nélkül sütjük. A sütési idő függ a cukkini méretétől, és a töltelék mennyiségétől.
Jó étvágyat! |
Tipp:
Ha nagyon billeg a cukkini, akkor érdemes egy hámozó, vagy kés segítségével "talpat" készíteni neki!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése