Vegan kókuszos - banános muffin

Nem múlhat el úgy hétvége mikor otthon vagyok, hogy Anyukámnak ne süssek valamit. Nagyon szereti a különböző muffinokat, mert gyorsak és egyszerű elkészíteni őket. Majdnem elfelejtettem, hogy finomak is. :) Teljesen máshogy készítjük a sütiket, de minden esetben a növényi alapú táplálkozásnak megfelelően. Persze mindketten sütünk nem vegan édességeket a család többi tagjának, de egymás között mindig új dolgokat alkotunk, és általában mindenki nagy örömmel fogyasztja az eredményét.


Előkészítés 10 perc, sütés  ~15 perc 180 °C-ra előmelegített sütőben

Hozzávalók (kb. 20-24 db muffin)

Tésztához
2 közepes banán (220 g)
150 g tk tönkölybúza liszt
150 g zabpehelyliszt
50 g kókuszreszelék
25 g  zabpehely
20 g olvasztott kókuszzsír
3-4 ek. agave- vagy juhar szirup
1,5 tk szódabikarbóna
150 ml víz

Díszítéshez
200 g kókuszkrém
2 ek. kókuszreszelék
1 ek. agave- vagy juhar szirup
20 g kukorica keményítő
1 ek. kókusz pirítani

A tésztához pürésítsük össze a banánt egy villával, majd adjuk hozzá az összes hozzávalót, és keverjük ki csomómentesre.



Előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.


Amíg sül keverjük össze a kókuszkrémet, a kókuszreszelékkel (elhagyható), keményítővel és az édesítővel. Alacsony hőfokon, addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, akkor fóliával takarjuk le a tetejét, hogy ne bőrösödjön meg és tegyük hűtőbe.
Most egy kicsit hígabb krémet készítettem, de nyugodtan lehet akár 30 g kukoricakeményítőt is használni, ha sűrűbb krémet szeretnénk.

Ha mindennel elkészültünk egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a kókuszreszeléket.

Amint minden kihűlt fel is díszíthetjük a muffinokat.

Jó étvágyat! :)






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések