Vegan kókusz curry

Több ismerősöm mondta, hogy minél délebre vagy keletebre utazik az ember annál jobb sora van egy vegetáriánusnak. Ez az indiai konyhára is igaz. Rengeteg zöldséges ételük van, amihez nem kell feltétlenül húst hússal enni.


Előkészítés 15 perc, főzés 30 perc

Hozzávalók (4-6 személyre):

1,5 tk. kurkuma
1 tk. curry por
1 tk. római kömény
1/2 tk. őrölt gyömbér
400 g kókusztej (konzerv)
4 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 fej vöröshagyma felaprítva
1 nagy kaliforniai paprika
1 padlizsán
300 g brokkoli
1 nagy paradicsom
1-2 ek. kókuszzsír


Mielőtt bármihez is hozzákezdenénk kockázzuk fel a padlizsánt és sózzuk be. Gyakran megkeseredhet a padlizsán, ha kihagyjuk ezt a lépést és már nem éppen friss a jószág. :)

Aprítsunk fel minden hozzávalót és szedjük szét rózsáira a brokkolit, ha éppen nem fagyasztottal dolgoznánk.

Ha pihent a padlizsán már legalább 15 percet, akkor elkezdhetjük a sütését. Forró tapadásmentes serpenyőben olvassunk meg egy evőkanál kókuszzsírt és pirítsuk le a padlizsánt.

Amint megpuhult a padlizsán és szép aranybarna színe lett tegyük félre. Kezdjük el párolni a vöröshagymát kevés kókuszzsíron. Ha már üveges adjuk hozzá a fűszereket és egy picit pirítsuk le. Jöhet a fokhagyma, majd egy perccel később a többi zöldség is a padlizsán kivételével. Sózzuk, borsozzuk, ha szűkséges és pároljuk pár percig a zöldségeket. Utána hozzáadhatjuk már a padlizsánt, majd a kókusztejet. Körülbelül 5-10 perc elteltével minden zöldség megpuhul és magába veszi az ízeket. Én sütőben sült édesburgonyával és céklával tálaltam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések