Áfonyás zabos-tönköly palacsinta / Paleo áfonyás amerikai palacsinta

Számomra a nap legfontosabb étkezése a reggeli. Ekkor viszem be a legtöbb szénhidrátot és fontos számomra, hogy feltöltsön kellő energiával. Aki ismer tudja, hogy 3-4 óránként eszek, de van olyan nap amikor erre nincs lehetőségem, ezért mindig olyan reggelivel indítom a napot, ami megalapozza az egész napomat.

Előkészítés 5 perc, sütés 15 perc

Hozzávalók (2 személyre kb 3-3 palcsinta)

407 kcal/fő (15,5 g fehérje, 47,5 g szénhidrát, 16 g zsír)

40 g zabpehelyliszt
80 g tönkölybúzaliszt
2 közepes tojás
50 g eritrit
1 evőkanál (9 g) kókuszzsír
1/4 teáskanál szódabikarbóna
100 ml kókusztej
100 g kék áfonya


sütéshez kevés kókuszzsír (3 g)

PALEO VERZIÓ

Hozzávalók (2 személyre kb 3-3 palcsinta)

307 kcal/fő (8,5 g fehérje, 33,5 g szénhidrát, 14,5 g zsír)

80 g zöldbanán liszt
2 közepes tojás
50 g eritrit
1 evőkanál (9 g) kókuszzsír
1/4 teáskanál szódabikarbóna
100 ml kókusztej
100 g kék áfonya


sütéshez kevés kókuszzsír (3 g)

Minden hozzávalót keverjünk össze. Hagyjuk pihenni egy pár percet a tésztát, mert picit még sűrűsödni fog. Praktikusan ez idő alatt kellőképpen felforrósodik a serpenyő. Kevés kókuszzsíron kezdjük el sütni a palacsintákat. Körülbelül két evőkanál egy palacsinta. Amint szétterült nyomkodjunk bele pár szem áfonyát.

 

Ha már kezd jó buborékos lenni, és már nem folyik nagyon a felszíne fordítsuk meg és süssük további pár másodpercig. Én cukormentes ribizlilekvárral tálaltam, de ezt mindenkinek a saját ízlésére bízom. A kalória és tápanyagtartalmat három darab natúr palacsintára tüntettem fel áfonyával.

Sajnos vagy nem sajnos (ezt mindenki döntse el maga), de nálunk elektromos főzőlap van, aminek a hőmérséklet állítási sebessége finoman szólva se mondható gyorsnak. Amíg nem szoktam meg rendszerint odaégettem a palacsintákat. Mindenképpen közepes fokozaton süssük a palacsintát, hogy elkerüljük az ilyen kellemetlenségeket.

Jó étvágyat! :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések