Kovászos cukkini

Idén sajnos az uborka megviccelt minket és nem igazán lett termés a kertben. Ezzel szemben bő öt kilós cukkinik lettek, amivel valamit kezdenem kellett. Jött hát az ötlet, hogy csináljunk belőle kovászos cukkinit. :)

Hozzávalók:

cukkini
1 csokor kapor
1 fej fokhagyma
1/2 szelet kenyér, zsemle......
víz
1 ek. só/liter

Forraljunk vizet. Amint felforrt literenként egy evőkanél sót tegyünk hozzá. Amíg felforr a víz pucoljuk meg és daraboljuk fel a cukkinit. Ha salátacukkinit használunk nem kell kimagozni, és meghámozni. Ebben az esetben mossuk meg, vágjuk le a két végét és vagdossuk be, vagy hosszában vegyük négybe.

Egy befőttes üveg aljára tegyük a kapor és a megpucolt fokhagyma felét. Szorosan tömjük meg az üveget a cukkinivel. Tetejére tegyük a maradék kaprot és fokhagymát, majd a kenyeret. Óvatosan forrázzuk le, úgy hogy teljesen ellepje a kenyeret is. Egy tányérral, takarjuk le és tegyünk rá egy nehezéket. Erre azért van szükség, hogy a keletkező gázok el tudjanak távozni.

Tegyük ki a teraszra, vagy az ablakba. Nagyjából 3-7 nap alatt készül el, attól függően milyen az időjárás.

Ha kész szűrjük le és tegyük hűtőbe.

Jó étvágyat!:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések