Kenguru steak sült padlizsánnal

A kengurukról sok minden eszébe jut az embereknek, azonban ezek között nem túl sűrűn szerepel a megevésük. Sajnos Ausztrálián kívül az elfogyasztásuk nem rendelkezik nagy hagyományokkal. Pedig nagyon karakteres vadhúsokat idéző íze van, mely állagra talán a szarvashoz áll a legközelebb. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki, ha teheti.



Előkészítés 10 perc, elkészítés 30 perc

Hozzávalók (2 személyre):

2 db kenguru medalion
1 nagyobb padlizsán
2-3 ek. kókuszzsír sütéshez
vegyes saláta (ízlés szerint)
1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
2 ek. balzsamecet
1 tk. méz
só, bors




Szeleteljük fel a padlizsánt és sózzuk be. Hagyjuk pihenni, amíg levet ereszt. A saláta öntethez keverjük össze a fokhagymát, mézzel, egy csipet sóval, borssal és a balzsamecettel. Forgassuk össze az öntetet a salátával.
Közben forró serpenyőben kevés kókuszzsíron süssük meg a padlizsánt.


A kenguru medalionokat sózzuk és borsozzuk be. 


Forró serpenyőben kevés kókuszzsíron süssük. oldalanként legalább 7-8 percig. Sütés közben többször fordítsuk meg.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések