Zsírszegény cheesecake

Cheesecake egy hihetetlen jó kis találmány, melyet ezer megy egy módon el lehet készíteni. Sajnos általában igen magas kalória és zsírtartalom társul ehhez az édességhez. Nem azt mondom, hogy diétás lett a mostani verzió, de kisebb bűntudattal fogyaszthatunk el belőle egy-két szeletet. ;)

Előkészítés idő 30 perc, sütés 45-60 perc  (180 °C, légkeverésen 160 °C)

Hozzávalók (26 cm formához)

Kekszes alaphoz

200g összetört zabkeksz
80 g olvasztott vaj
30 g zabpehely

Krémhez

1000 g félzsíros krémsajt (~7% zsírtartalom)
400 g görög joghurt (~10% zsírtartalom)
4 ek. keményítő
5 ek. barna cukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
4 db nagyobb tojás

díszítéshez ribizlilekvár


Egy 26 centis csatos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral. A kekszet keverjük össze a zabbal és a vajjal, majd egyenletesen oszlassuk el formában, ...


... majd tegyük hűtőbe, hogy összeálljon.


A sajtot keverjük krémesre a joghurttal, ...


...majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük csomómentesre. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjünk bele sok levegőt.


Oszlassuk el egyenletesen a kekszes alapon. Kicsit ütögessük meg a formát, hogy a krém jól összetömörödjön.


Végezetül ribizlilekvárral díszítsük a tetejét.



Előmelegített sütőben körülbelül 45-60 perc alatt készre sütjük. /Ha nagyon pirulna a széle, akkor félidőben tekerjük kívülről körbe alufóliával./

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések