Medvehagyma pestos morzsás csirkemell

Pofonegyszerű mégis látványos csemege azoknak, akik szeretnének valami különlegességet becsempészni a hétköznapokba.

Előkészítés 15 perc, sütés ~30-40 perc (180 °C, légkeverésen 160 °C)

Hozzávalók (2 személyre):

500 g csirkemell
4-5 ek. medvehagyma pesto
(helyette bazsalikomos pesto is használható)
só, bors

Morzsához

10 g búzacsíra
40 g zabpehely
100 g zsemlemorzsa
50 g vaj + egy kevés a tál kikenéséhez
só, bors






A csirkemellet szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, majd szorosan fektessük le a szeleteket egy előre kivajazott hőálló tálba, vagy tepsibe.


Keverjük össze a morzsa száraz hozzávalóit egy kevés sóval és borssal, majd morzsoljuk hozzá a vajat. Kenjük meg a szeleteket a pestoval, ...


... majd szórjuk meg a tetejét a morzsával.


Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. /Hőálló tál esetében ennél egy kicsit több idő kell, mert forró sütőbe nem lehet hidegen betenni./


Én édesburgonya pürével tálaltam: 

Fele-fele arányban az édesburgonyát és a hagyományos burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Vajjal vagy olívaolajjal összetörjük, majd tejjel csomómentesre keverjük. Ha szükséges sóval, borssal ízesíthetjük.

Jó étvágyat! :)

Medvehagyma pesto receptje itt olvasható: 

http://gasztroalom.blogspot.hu/2012/04/teszta-medvehagymas-pestoval.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések