Baconben sült görögös csirkemell

Tapasztalataim alapján az emberek nagy része két csoportba sorolható a csirkemell kérdéskörben. Az emberek egyik fele nagyon is kedveli, sőt csak ezt eszi, ha csirkéről van szó. Mások száraznak találják, illetve nem tekintik húsnak, maximum akkor, ha mondjuk egy pulykába van beletöltve, az pedig egy malacba. :) Remélem minkét oldalnak elnyeri a tetszését majd ez a recept. :)

Előkészítés: 10 perc, sütés: ~50 perc 180 °C, majd 10 perc légkeverésen


Hozzávalók:

1/2 kg csirkemell
4-5 gerezd fokhagyma
3-4 dl tej

Töltelékhez

4-5 db aszalt paradicsom
5-10 szem zöld olajbogyó (ízlés szerint)
5-10 dkg fetasajt

+10 dkg szeletelt bacon




Legalább pár órára, de még jobb, ha egész estére bepácoljuk a csirkemellet. Mossuk meg a csirkét, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a durvára aprított fokhagymát és annyi tejet, ami ellepi a húst. Fóliázzuk le és felhasználásig rakjuk hűtőbe.



A töltelék hozzávalóit durván aprítsuk össze. Csepegtessük le a húst, és szűrjük le a tejet. A fokhagyma egy részét keverjük a töltelékhez. Vágjunk egy zsebet a csirkemell belsejébe, amit megtudunk tölteni. Sózzuk borsozzuk, majd tekerjük körbe a baconcsíkokkal és helyezzük egy hőálló sütőtálba.

Tegyük a sütőbe és ha szépen megpirult, akkor élvezzük ki a munkánk gyümölcsét. :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések