Olaszos tonhalfasírt

Gluténmentes finomság és egészséges ebéd pár perc alatt.

Előkészítés: 15 perc, sütés: 6-8 perc

Hozzávalók (4-6 személyre):

2 db tonhal konzerv lecsepegtetve (kb. 300 g)
40 dkg burgonyapüré (vajjal és tejjel ízlés szerint, de ne legyen túl híg)
2 ek. kukorica- vagy burgonyakeményítő
2-3 gerezd reszelt fokhagyma
1 db közepes vöröshagyma reszelve
10-12 db fekete olajbogyó felaprítva
3 db szárított paradicsom felaprítva
1 tk. szárított bazsalikom
1 ek. aprított, friss petrezselyemzöld
1 db közepes tojás
1 db citrom reszelt héja
só, bors
szezám- és lenmag vegyesen
olívaolaj a sütéshez

Tálaláshoz:

rukkola saláta
koktélparadicsom
fetasajt
balzsamecet
olívaolaj
só,bors
citrom

Keverjük össze a fasírt hozzávalóit, és hagyjuk pihenni legalább egy fél órára.


Formázzunk belőle korongokat és forgassuk meg a szezám- és lenmag keverékében, és forró serpenyőben kevés olívaolajon süssük mindkét oldalukat pár percig.


Találáshoz keverjünk össze a rukkola salátát, koktélparadicsomot és a fetasajtot. Felesben keverjünk össze balzsamecetet és olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések