Zöldséges csirkemáj Fóti Zwickllel

A különböző alkoholos italok gasztronómiai alkalmazása igen régóta örvend nagy népszerűségnek, így a sörrel főzésnek is. Ez alatt persze nem azt kell érteni, hogy sörrel a kézben jobban megy a főzés, de persze a megmaradó nedű elfogyasztása ajánlott, nehogy megpimpósodjon. :)

A Fóti Zwickl egy szűretlen világos lager típusú sör a Fóti Kézműves Sörfőzdétől. A szűretlen sörök sajátja az igen telt íz, mely ebben az esetben egy igen kellemes markáns, zamattal párosul. Összességében egy igen kellemes, harmonikus ízvilágú sört ismertem meg a Zwickl személyében, melyet nem túl fűszeres, zöldséges ragukhoz mellé ajánlok, hogy érvényesülni tudjon a kellemes zamata.

Előkészítés: 20 perc, főzés: ~30 perc.

Hozzávalók (4 személyre)

0,5 kg friss csirkemáj
1 db nagyobb padlizsán
2 db tv paprika
1 db kápia paprika
1 db hegyes erős zöldpaprika
2 db közepes paradicsom
2 db közepes vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
5-6 szál kakukkfű
1/2 ek. friss aprított petrezselyem
2 ek. olívaolaj
1 üveg Fóti Zwickl a főzéshez, további négy az ebédhez.






Először aprítsuk fel a padlizsánt, alaposan sózzuk be és egy szűrőbe téve csepegtessük le nehogy a főzés közben megkeseredjen. Közben a többi hozzávalót is szeleteljük fel. A májat alaposan mossuk át mielőtt hozzáfognánk az előkészítéséhez.


Pirítsuk meg a padlizsánt egy kevés olívaolajon, majd tegyük félre egy tányérra.


A többi zöldséget is pároljuk meg egy serpenyőben, amíg el nem fő a leve. Közben ízlés szerint sózzuk. Ha kész tegyük ezt is félre.


Végül egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a májat a hagymával. 


Ha már majdnem kész adjuk hozzá a fokhagymát, majd a zöldségeket és a zöld fűszereket. Forgassuk össze, majd öntsük fel 1 dl sörrel. Fedő alatt pároljuk össze és sózzuk ízlés szerint.

A szakács jutalma a maradék sör elfogyasztása, míg kész nem lesz az étel. ;)

Jó étvágyat! :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések