Tepsiben sült kakukkfüves ratatouille csirkemellel

A ratatouille, ismertebb nevén mediterrán, vagy francia lecsó egy tradicionális francia egytálétel. Hasonlóan a magyar lecsóhoz itt is ahány ház annyi szokás, így két egyforma ratatouille sem létezik. Változatossága és egyszerűsége tette igazán népszerűvé ezt a fogást. Csak össze kell dobni és várni, hogy megsüljön. Időhiányban küszködő, vagy finomat enni kívánó emberek kedvence lehet ez az étel.

Előkészítés: 20 perc, sütés: ~50 perc, 200 °C

Hozzávalók:


1 db közepes cukkini
1 db közepes padlizsán
2 db paradicsom
1 db tv paprika
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
2 db közepes burgonya
0,5 kg csirkemell
só, bors
1 csokor friss kakukkfű
2 ek. olívaolaj



Először kockázzuk fel a padlizsánt, alaposan sózzuk be és egy szűrőbe téve csepegtessük le. /A padlizsán keserű lehet, ezért érdemes sütés előtt besózni./



Vágjuk össze az összes többi hozzávalót, majd mossuk át a padlizsánt és adjuk a többi hozzávalóhoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a kakukkfüvet is. 


Locsoljuk meg olívaolajjal, és tegyük előmelegített 200 °C-os sütőbe. Fél óra elteltével keverjük össze és tegyük légkeverésre, hogy szépen megpiruljon.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések