Medvehagymás borsós tészta

Elindult a medvehagyma szezon, így én is elővettem a fagyasztóból az aranytartalékokat, hogy a friss medvehagymának idén is legyen helye.

Előkészítés 5 perc, főzés 20-30 perc

Hozzávalók (4 személyre)

300 g mirelit zöldborsó
csokor friss, vagy fagyasztott medvehagyma
1 nagyobb babérlevél
só, bors
100 g tömlős tejszínes krémsajt
bacon, vagy bármilyen más füstölt sonka
500 g penne tészta




A zöldborsót és a medvehagymát tegyük fel főni annyi vízben, ami éppen ellepi. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval és borssal.


Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát, és főzzük ki a tésztát.


Ha megpuhult a borsó, vegyük ki a babérlevelet és egy botmixerrel vagy turmix géppel pürésítsük, majd adjunk hozzá a krémsajtot és dolgozzuk össze.


Végül keverjük össze a tésztával és szórjuk meg pirított szalonnával.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések