Rebarbarás almás pite / Rhubarb Apple Pie
Tavalyról maradt még alma a pincében és mivel már lehet rebarbarát is szedni a kertben, így gyorsan össze kellett dobnom egy tejmentes és a nyári diétába is beilleszthető pitét.
There are still apple in the basement and rhubarb season has been launched, so I had to make a dairy-free and summer diet friendly pie.
Előkészítés/preparation 15 perc/mins, sütés/baking ~30-40 perc/mins 180 °C-ra előmelegített sütőben / preheated oven (180 °C)
There are still apple in the basement and rhubarb season has been launched, so I had to make a dairy-free and summer diet friendly pie.
Hozzávalók (kb 30-35 centis formához - 10 szelet) / Ingredients (approx 30-35 cm pie pan - 10 slices):
Pite tészta/ Pie crust
125 g fehér tönkölybúzaliszt / 125 g white splet flour
75 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt/ 75 g whole grain spelt flour
75 g hideg kókuszzsír/ 75 g cold coconut oil (solid)
75 g hideg kókuszzsír/ 75 g cold coconut oil (solid)
100 g eritrit / 100 g erythritol
1 db közepes tojás / 1 medium large whole egg
Töltelék/ Filling
400 g szeletelt alma / 400 g sliced apple
150-200 g rebarbara 1x2 centiméteres darabokra vágva / 150-200 g rhubarb - cut into 1x2 centimeter pieces
50 g eritrit / 50 g erythritol
20 g muscovado cukor / 20g muscovado sugar
1 tk fahéj / 1 teaspoon cinnamon
1 tk konjac liszt / 1 teaspoon konjac flour
1 tk konjac liszt / 1 teaspoon konjac flour
Keverjük össze a konjac liszt kivételével a töltelék összes hozzávalóját és pihentessük szobahőmérsékleten 15-30 percet.
Mix all of the ingredients of the filling except the konjac flour. Leave for about 15-30 minutes at room temperature.
Mix all of the ingredients of the filling except the konjac flour. Leave for about 15-30 minutes at room temperature.
Tészta száraz hozzávalóit gyorsan dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a tojást (én konyhai robotgépet használok erre a célra). Ha szükséges adjunk hozzá egy kevés hideg vizet, hogy ne legyen morzsalékos. Nyújtsuk ki a tésztát és igazítsuk bele a piteformára a nyújtófa segítségével. Tegyük hűtőbe legalább 10-15 percre, vagy amíg megszilárdul.
Sütés előtt keverjük a töltelékhez a konjac lisztet, majd terítsük a tésztára és előmelegített sütőben süssük körülbelül 30-40 percig (180 °C).
Before baking adds the konjac flour into the filling mixture then pour it onto the pie crust and bake for about 30-40 minutes in a preheated oven (180 °C).
Jó étvágyat! :) Enjoy Your Meal! :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése