Rebarbarás almás pite / Rhubarb Apple Pie

Tavalyról maradt még alma a pincében és mivel már lehet rebarbarát is szedni a kertben, így gyorsan össze kellett dobnom egy tejmentes és a nyári diétába is beilleszthető pitét.

There are still apple in the basement and rhubarb season has been launched, so I had to make a dairy-free and summer diet friendly pie.



Előkészítés/preparation 15 perc/mins, sütés/baking ~30-40 perc/mins 180 °C-ra előmelegített sütőben / preheated oven (180 °C)

Hozzávalók (kb 30-35 centis formához - 10 szelet) / Ingredients (approx 30-35 cm pie pan - 10 slices):

Pite tészta/ Pie crust
125 g fehér tönkölybúzaliszt / 125 g white splet flour
75 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt/ 75 g whole grain spelt flour
75 g hideg kókuszzsír/ 75 g cold coconut oil (solid)
100 g eritrit / 100 g erythritol
1 db közepes tojás / 1 medium large whole egg

Töltelék/ Filling
400 g szeletelt alma / 400 g sliced apple
150-200 g rebarbara 1x2 centiméteres darabokra vágva / 150-200 g rhubarb - cut into 1x2 centimeter pieces
50 g eritrit / 50 g erythritol
20 g muscovado cukor / 20g muscovado sugar
1 tk fahéj / 1 teaspoon cinnamon
1 tk konjac liszt / 1 teaspoon konjac flour

Keverjük össze a konjac liszt kivételével a töltelék összes hozzávalóját és pihentessük szobahőmérsékleten 15-30 percet.
Mix all of the ingredients of the filling except the konjac flour. Leave for about 15-30 minutes at room temperature.

Tészta száraz hozzávalóit gyorsan dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a tojást (én konyhai robotgépet használok erre a célra). Ha szükséges adjunk hozzá egy kevés hideg vizet, hogy ne legyen morzsalékos. Nyújtsuk ki a tésztát és igazítsuk bele a piteformára a nyújtófa segítségével. Tegyük hűtőbe legalább 10-15 percre, vagy amíg megszilárdul.
For the pie crust mix all of the dry ingredients until combined, then add the whole egg to the mixture (I use food processor for this). If needed add cold water in small portions until the pastry is not crumbly. Gather into a ball then roll out the pastry into a circle and transfer to a pie pan. Refrigerate for about 10-15 mins or until firm.

Sütés előtt keverjük a töltelékhez a konjac lisztet, majd terítsük a tésztára és előmelegített sütőben süssük körülbelül 30-40 percig (180 °C).
Before baking adds the konjac flour into the filling mixture then pour it onto the pie crust and bake for about 30-40 minutes in a preheated oven (180 °C).



Jó étvágyat! :) Enjoy Your Meal! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések