Vegan Matcha Cheesecake/Sajttorta
A blogon olvashattatok már több nyers vegán tortáról is, de mindig volt bennük gyümölcs, ami uralta az ízvilágukat. Így most eljött az ideje egy matchas nyers vegán sajttortának is. :)
You've already read about raw vegan cakes on my blog, but this is the first time when I didn't use fruits in the filling. Now the time has come to make a raw vegan matcha cheesecake. :)
Előkészítés/preparation 30-40 perc/mins
You've already read about raw vegan cakes on my blog, but this is the first time when I didn't use fruits in the filling. Now the time has come to make a raw vegan matcha cheesecake. :)
Energia- és tápanyagtartalom / energy and nutrition facts
339 kcal/szelet/serving (fehérje/protein: 5.7 g, szénhidrát/carbohydrate: 21 g, zsír/fat: 24.7 g)
Előkészítés/preparation 30-40 perc/mins
Hozzávalók (kb 15x15x15 cm formához, vagy egy 15-18 cm átmérőjű kerek tortaformához) / Ingredients (approx 15x15x15 cm baking tin or 15-18 cm round baking pan):
Krémhez / filling:
150 g áztatott kesudió (legalább 4-6 órára) / 150 g soaked cashew nut (at least 4-6 hours)
200 g kókuszkrém/tejszín / 200 g coconut cream
3 evőkanál (40 g) juharszirup / 3 tablespoons (40 g) maple syrup
4 evőkanál citromlé / 4 tablespoons lemon juice
1/2 citrom reszelt héja / 1/2 lemon zest
2 teáskanál darált útifű maghéj / 2 teaspoons ground Psyllium Husk
1 teáskanál matcha por / 1 teaspoon matcha powder
Alaphoz / Base:
15 g földimogyoró / 15 g peanut
50 g zabpehely / 50 g rolled oats
35 g áztatott datolya / 35 g soaked dates
Díszítés / Decoration:
50 g 70%- os tejmentes étcsokoládé / 50 g 70% dairy free dark chocolate
2 evőkanál kókusztejszín / 2 tablespoons coconut cream
Alap
Áztassuk be a datolyát addig. Ha már megpuhult szűrjük le és az összes többi hozzávalóval együtt egy robotgépben dolgozzuk össze. Egyenletesen oszlassuk el a keveréket a forma aljában és nyomkodjuk le egy kanál vagy pohár segítségével.
Base
Soak the dates until it's getting soft. Place all of the ingredients into a food processor and mix until it's evenly combined. Pour the whole mixture into a pan and spread evenly, then press down firmly with a spoon or a glass.
Krém
Szűrjük le a kesudiót. Az utifűmaghéj és matcha por kivételével tegyük egy turmixgépbe vagy konyhairobotgépbe a hozzávalókat. Addig turmixoljuk, amíg krémes nem lesz. Végül turmixoljuk bele az utifűmaghéjat is, majd a legvégén a feléhez keverjük hozzá a matcha port.
Rétegezzük rá az alapra a krémeket, de hagyjunk meg egy keveset a díszítéshez.
Filling
Drain the cashew and place into a mixer or food processor. Then put together all of the ingredients except the psyllium husk and matcha powder. Mix until it's really smooth. After this step, mix the filling with the psyllium husk. Divide the cream into two equal part. Lastly, stir the matcha in one of them.
Pour the cream onto the base one by one, but save some cream from both for the decoration.
Olvassuk meg a csokoládét a kókuszkrémmel, majd keverjük össze a fehér krémmel. Töltsük be a krémeket habzsákba és díszítsük vele a tortánkat.
Decoration
Melt the chocolate with the coconut cream and mix with the white filling. Fill pastry bags with the creams and decorate the cake.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése