New York Cheesecake

A New York Cheesecake egy ikonikus desszert, de néha ezeken a recepteken is változtatni kell, hogy jobban bele tudd illeszteni az életviteledbe.


Hozzávalók (18 cm csatos tortaformához)

Alaphoz
70 g teljes kiőrlésű vagy digestive keksz
40 g kókuszolaj

Krémhez
300 g mascarpone
150 g görög joghurt
3 evőkanál barna nádcukor vagy más édesítő
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 csipet só
1/2 teáskanál vanília kivonat vagy rendes vanília
2 közepes tojás

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Robotgépben daráljuk finomra a kekszet, majd adjuk hozzá az olvasztott kókuszzsírt és keverjük össze, amíg nedves homok állaga nem lesz. A tortaforma aljába oszlassuk el és egy kanál vagy pohár segítségével nyomkodjuk le. Tegyük a hűtőbe 15 percre, vagy amíg meg nem szilárdul.
Közben tegyük egy tálba a krém összes hozzávalóját és keverjük simára. Öntsük az alap tetejére és oszlassuk el. Csomagoljuk be a forma oldalát alufóliával.
Süssük 20-30 percig 180°C-on, majd vegyük lejjebb a hőmérsékletet 160°C-ra és süssük további 20-30 percig. A közepének egy kicsit remegősnek kell lennie. Ha kicsit túlsült, akkor nyissuk ki a sütő ajtaját résnyire és úgy hagyjuk kihűlni. Kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk abban kihűlni a tortát. Fogyasztás előtt tegyük pár órára hűtőbe.

New York Cheesecake is an iconic dessert, but sometimes you have to change the original recipe to fit your lifestyle.

Ingredients (18 cm round baking pan)

Base
70 g whole grain or digestive biscuits
40 g coconut oil

Filling
300 g mascarpone
150 g Greek yoghurt
3 tablespoons brown sugar or other sweeteners
1 tablespoon starch
1 pinch salt
3 tablespoons lemon juice
½ teaspoon vanilla extract or vanilla beans
2 medium-sized whole eggs

Preheat oven to 180°C. Place the biscuits into a food processor and blend to crumbs. Pour in the melted coconut oil and mix until it's evenly combined. Place the whole mixture into a pan and spread evenly, then press down firmly with a spoon or glass. Refrigerate for about 15 minutes or until firm. This process will chill back to solid the coconut oil.
Place all of the ingredients into a ball and mix until it’s smooth and evenly combined, then pour on the top of the base and spread evenly. Cover the side of pan with tinfoil.

Bake in the oven for 20-30 minutes, then reduce the temperature to 160°C and continue to bake for additional 20-30 minutes until there is a slight wobble in the centre. If it’s overbaked, just open slightly the door of the oven and let it cool down. Turn off the oven and leave the cheesecake inside to cool and set. Chill before serving.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések