Tonhalas-spenótos lasagne

Ezért a receptért tényleg megéri tüsténkedni a konyhában. :)

Előkészítés: 45 perc, sütés: ~60 perc 180 °C (légkeverésen 160 °C)

Hozzávalók (4 személyre):

Spenótos basemelhez

20-30 dkg friss spenót levél
4 gerezd reszelt fokhagyma
2 dl 10 %-os főzőtejszín
5 dl tej
4 csapott. ek. finomliszt
10 dkg vaj
1 egész tójás
só, bors, szerecsendió

Tonhalas mártáshoz

1 db olajos tonhalkonzerv
4 dl paradicsomlé
1 közepes fej vörös hagyma
2 gerezd reszelt fokhagyma
2 vékony szelet füstölt szalonna
fél csokor petrezselyem
4-5 szál friss kakukkfű (csak a levél kell)
fél marék friss oregánó (levél)
fél marék friss bazsalikom
só, bors

30 dkg reszelt edámi, vagy egyéb félkemény sajt
15 dkg mozzarella (szeletelve)
400 g száraz lasagne tészta

A spenótot és a zöld fűszereket aprítsuk fel, a tonhalról csepegtessük le az olajat, valamint a tejszínt keverjük össze a tejjel.


Felcsíkozott szalonnát pirítsuk le zsírjára, majd az apróra vágott vöröshagymát pároljuk meg a szalonnából kisült zsírban. Közben vajon pároljuk meg a spenótot is.


A hagymához és a spenóthoz adjuk hozzá a fokhagymát, majd jöhet a hagymára a tonhal.


Szórjuk meg liszttel a spenótot, majd keverjük csomómentesre. Ügyeljünk rá, hogy a liszt ne kapjon színt.


A tonhalhoz adjuk hozzá a zöld fűszereket és a paradicsom levet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A spenóthoz apránként, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejszínes tejet, majd fűszerezzük ízlés szerint.


Addig forraljuk össze, míg a besamel besűrűsödik, illetve a tonhalas mártás ízei összeérnek (5-10 perc). A besamelt húzzuk le a gázról és keverjünk bele egy egész tojást.


 Fektessük le egy hőálló tál aljába a tésztát és kenjük meg a tonhalas mártással és szórjuk meg sajttal.


 Újabb réteg tészta, amit ezúttal spenótos besamellel kenünk meg és szintén sajttal szórjuk meg a tetejét.


 Addig rétegezzük, míg el nem fogy az összes mártás. a tetejét pedig szeletelt mozzarellával fedjük be.


 180 °C-os sütőben körülbelül egy óra alatt készre sütjük.


Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

  1. Nagyon finom lett! Én még tettem a tonhalas mártásba olívabogyót + worchester szószt + a besamelles spenótba egy kis fehérbort is !
    Ütős kombó lett! Köszi a receptet

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések