Tonhaltekercs

Sokáig kísérleteztem, hogy teljes kiőrlésű lisztből hogyan is lehetne jó pizza/kelt tésztát készíteni. Annyi biztos, hogy minden az arányokon és az alapanyagokon műlik. Ebben a tésztában az a jó, hogy nem lesz olyan másnapra, mint a cipőtalp. Három nappal a sütést követően is puha marad a tésztája és megmarad az élvezeti értéke.

Előkészítés ~20 perc, sütés ~15-20 perc 200 °C

Hozzávalók:

Tésztához:
50 g teljes kiőrlésű liszt
50 g finomliszt
50 g zabpehely liszt vagy zabpehely
2 ek. olívaolaj
1 nagy csipet só
1 nagy csipet oregánó
1 kis csipet cukor
3-4 g (1/2 tasak) instant élesztő
kb. 1 dl langyos víz

Töltelékhez:
150 g tonhalkonzerv saját lében (lecsepegtetve)
3 púpos ek. mascarpone
3 ek. passzírozott paradicsom
2 gerezd fokhagyma reszelve
1 csipet oregánó
1 tk. worchester szósz
1 csipet só
70 g fetasajt

füstölt sajt a tetejére

A tészta száraz hozzávalóit keverjük össze. Ha zabpehellyel dolgozunk zabpehelyliszt helyett, akkor egy konyhai robotgépbe aprítsuk/daráljuk liszt finomságúra. /Én a többi liszttel együtt szoktam a robotgépbe tenni, így már a keverést is megspórolhatjuk magunknak./ Adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját a víz kivételével. Kezdjük el a tésztát összedolgozni, úgy hogy közben apránként adagoljuk hozzá a langyos vizet. Körülbelül 5-10 percig dagasszuk, majd egy meleg helyen, letakarva kelesszük körülbelül 30-40 percet.


Ezalatt keverjük össze a tonhalkrém hozzávalóit.

Ha megkelt a tészta gyúrjuk át még egyszer és nyújtsuk ki 2-3 milliméter vastagra. Kenjük meg a krémmel,  ... 


... és óvatosan tekerjük fel a tésztát.

Egy éles késszel szeleteljük fel és helyezzünk sajtot a tetejére.


200 °C-os előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések