Négysajtos tonhalas pizza

Aki egyszer ezt a pizzát megkóstolja nem akar többet rendelni az fix. :) A hagyományos pizzatésztához képest ez egy gyorsabb változat azoknak, akik nem érnek rá órákat a konyhában tölteni.

Előkészítés 10 perc, sütés ~20 perc (200-220 °C)


Hozzávalók (1-2 személyre):

Tésztához:
200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
~1 dl langyos víz
2 ek. olívaolaj +1 ek. a tészta megkenéséhez
nagy csipet só
nagy csipet szárított oregánó
10 g friss élesztő


Feltét:
3-4 ek. passzírozott paradicsom
csipet szárított oregánó
1 db tonhalkonzerv (kb. 200 g)
100-100 g trappista, füstölt edámi, brie és kék sajt
nagy marék rukkola




A tészta hozzávalóit gyúrjunk össze alaposan, amíg a tészta ruganyos nem lesz és elválik az edény falától. Kenjük meg olívaolajjal, hogy ne száradjon ki a tészta, majd meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 20-30 percet kelesszük. /A vizet óvatosan adagoljuk, mert nincs két egyforma liszt./

Közben melegítsük elő a sütőt. Még egyszer gyúrjuk át a tésztát, majd nyújtsuk ki egy tepsibe. Kenjük meg a paradicsommal és szórjuk meg az oregánóval. Csepegtessük le a tonhalkonzervet, majd szórjuk rá a pizzára. 


Reszeljük a tetejére a trappista és edami sajtot, majd szórjuk meg brie és kék sajt darabokkal.

Előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt kész is van.


Friss rukkolával a tetején tálalhatjuk is.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések