Csokoládés joghurtkrém

Egyre többen figyelnek arra, hogy rendszeresen sportoljanak és megfelelően táplálkozzanak. Én is ezen tábort próbálom erősíteni. Sajnos néha kísértésbe esek, na de ki nem!? :) Korábban olvashattatok a blogon csokoládé mousse-sal készült desszerteket. Ennek most egy kalóriaszegényebb verziója következik. Nem azt mondom, hogy teljes alternatívája, de azért egész jó kis pohárkrém rittyenthető görög joghurtból, mely jóval kevesebb zsírt tartalmaz a tejszínnél.





Előkészítés ~10 perc, elkészítés 5 perc



Hozzávalók (2 személyre):

50 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
50 g fehér csokoládé
2 ek. tej
400 g natúr görög joghurt
vegyesen bármilyen gyümölcs (nem cukrozott)
2-4 db kakaós vagy zabkeksz (elhagyható)








Törjük össze a fehér és étcsokoládét két külön tálba és egy-egy evőkanál tejjel olvasszuk meg gőz felett, vagy mikróban.


/Ha mikróban csináljunk akkor körülbelül fél perc után keverjük meg, mert nem egyenletesen fogja megolvasztani a csokoládénkat. Egy-másfél perc alatt kész is van./


A felolvadt  csokoládékhoz hozzáadjuk a maradék joghurtot fele-fele arányban.


Alaposan keverjük ki a krémet, majd rétegezzük gyümölccsel és durvára tört keksszel egy nekünk tetsző pohárba.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések