Narancsos ganache torta

Minden csokiimádó álma egy kis egészséges csavarral. Habár a csokitorták sosem voltak a kedvenceim a nehéz, vajas krémek miatt, ellenben ez mindent ver! Na jó a túrótortát nem! :)

Előkészítés 30 perc, sütés ~ 40 perc (180 °C, légkeverésen 160 °C)
Hozzávalók:

Ganache
250 ml 30%-os habtejszín
250 g étcsokoládé (magas kakaó tartalmú)
1 narancs reszelt héja

Tésztához
1/2 bögre finomliszt (BL 55)
1/2 bögre teljes kiőrlésű liszt
1,5 csapott ek. cukrozatlan kakaó
1 közepes tojás
2 tk. szódabikarbóna
2 ujjnyi (bögrében) napraforgó olaj
1/4 bögre tej

1 narancs gerezdjei kifilézve


Kezdjük el forráspontig melegíteni a tejszínt. Közben keverjük össze a tészta száraz, majd folyékony hozzávalóit, és a kész tésztát egy kivajazott és kilisztezett formában egyenletesen oszlassuk el. Előmelegített sütőben  kb. 40 perc alatt készre sütjük.



A meleg tejszínbe beletördeljük a csokit, és ...


... fényesre keverjük. Ha kész adjuk hozzá a narancs héját, majd hűtsük ki, hogy formázható legyen a krémünk.


A kihűlt tésztát vágjuk ketté és kenjük meg jó vastagon a csokis krémünkkel, majd szórjuk meg a narancs darabokkal.


Helyezzük rá a tészta tetejét, és vonjuk be mindenhol egyenletesen a krémmel. A maradék Ganache-t egy habzsákba töltjük és feldíszíthetjük vele a tortánkat.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések