Tonhalas-brokkolis frittata

Frittata szó hallatán az emberek valamilyen egzotikus, olasz kulináris csodára számítanak. Ebben sokat nem is tévednek, de az egzotikus név mögött egy sütőben sült olasz omlett lakozik. :)

Előkészítés: 10 perc, főzés/sütés: 30-40 perc

Hozzávalók:

1 tonhal konzerv lecsepegtetve
1 fej felkockázott vörös hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 marék fagyasztott vagy friss brokkolirózsa
2 ek. tejföl
1-2 dl tej
5-6 nagyobb tojás
füstölt sajt
2 kisebb babérlevél, oregánó, só, bors
olívaolaj

A hagymát pároljuk meg egy kevés olívaolajon a babárlevelekkel, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, akkor adjuk hozzá a brokkolit és tonhalat. Ízlés szerint a fűszerezzük és pároljuk félkeményre a brokkolit.


Szedjük ki a babérleveleket, majd terítsük el egy sütőtálban vagy tepsiben.


Keverjük össze a tejet és a tejfölt a tojással, majd sózzuk és reszeljünk bele füstölt sajtot.

Öntsük nyakon a brokkolis tonhalat a tojásos keverékkel és reszeljünk még egy kevés vagy inkább sok sajtot a tetejére.


180 °C-os sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések