Sült nyúl medvehagymás kéregben

Sajnos a friss medvehagyma csak pár hétig áll rendelkezésünkre tavasszal, de ez nem jelenti azt, hogy az év bármely szakaszában ne gazdagíthatná ételeinket. Fagyasztott formában bármely nagyobb szuper- és hipermarketben beszerezhető. Persze sokkal célszerűbb, ha mi magunk fagyasztjuk le a tavasszal beszerzett kincset.

Előkészítés: 15 perc, sütés: ~ 40 perc 200 °C (légkeverésen 180 °C), 20 perc 180 °C (légkeverésen 160 °C)

Hozzávalók (2 személyre)

2 db nyúl gerinc, vagy comb
2 nagyobb burgonya
5 ek. zsemlemorzsa
15-20 g felkockázott vaj
1 marék durván aprított friss, vagy fagyasztott medvehagyma
3-4 gerezd reszelt fokhagyma
só, bors
olíva olaj

Helyezzük egy robotképbe a zsemlemorzsát, vajat, medvehagymát, fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd morzsásra dolgozzuk össze. /A morzsánkat gazdagíthatjuk parmezán sajttal is./


Mossuk meg a burgonyákat, és egy tiszta mosogató szivacs durva oldalával tisztítsuk meg a héját. Szeleteljük fel, majd halmozzuk egy tepsibe. Sózzuk, majd kevés olíva olajjal forgassuk össze.


Irdaljuk be a nyúlhúst,...


... majd borítsuk be a morzsával, és helyezzük a burgonya ágyra. 


Öntsünk alá egy kevés vizet, és előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük (200 °C-on 35-40 perc, majd ha szépen megpirult még további 20-30 perc 180 °C-on, hogy megpuhuljon a burgonya


Jó étvágyat!
.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések