Parmezános keksz

A soron következő recept eredetijét Skóciából szereztem be. Nagyon omlós és egyszerűen elkészíthető sós nassolni való. Ideális sör vagy borkorcsolyának is!!! :) Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Előkészítés: 20 perc, sütés: 10-15 perc 180 °C (légkeverésen 160 °C)

Hozzávalók (kb. 60 kisebb keksz):

175 g finomliszt (BL-55)
1 tk. só
1/2 tk. frissen őrölt bors
3/4 tk. őrölt kömény
150 g felkockázott hideg vaj (nem sózott!!)
1 tk. mustár
75 g reszelt parmezán
75 g reszelt edámi sajt (lehet Trappista, Cheddar, vagy bármely más sajt is)
1 ek. tej
szezámmag (lenmagot is használhatunk, vagy vegyesen)

Tegyük robotgépbe a lisztet, sót, köményt és a borsot, majd a vajjal morzsásra dolgozzuk össze /ha nincs robotgépünk kézzel is összedolgozhatjuk/. Majd tegyük hozzá a mustárt és a sajtokat. Robotgéppel keverjük homogénre, majd kézzel még kicsit gyúrjuk össze és formáljunk belőle hengereket. Csomagoljuk folpackba, és hagyjuk minimum 2-3 órán át pihenni a hűtőben. Ha megkeményedett, akkor kenjük meg tejjel, majd forgassuk bele a magokba. Körülbelül 4-5 mm-es szeleteket vágjunk és sütőpapírral bélelt előmelegített sütőben süssük szép pirosra. /Nem szabad keményre sütni, mert miközben kihűl megkeményedik a tészta!/

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések