Padlizsános pulyka tortilla

A mexikói konyha mindig is a kedvenceim közé tartozott, ráadásul végre itt a padlizsán szezon.


Előkészítés: 15 perc, főzés: 30 perc

Hozzávalók (4-6 személyre):

1 közepes padlizsán
1 kg darált pulykacomb
500 ml paradicsompüré
2 közepes paradicsom
2 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
csokor petrezselyem
1-2 ek. Worchester-szósz
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
kisebb chili paprika mag nélkül
ízlés szerinte Tabasco szósz
só, bors
olíva olaj és vaj
elősütött tortilla lapok

A felkockázott padlizsánt sózzuk be, és csepegtessük le /sózás nélkül keserű lehet/. Öblítsük le, majd egy kevés olívaolajon pirítsuk meg. Ha szép piros, akkor tegyük egy tálra.


Olíva olajon és egy kevés vajon pirítsuk meg a hagymát,....


..., majd adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg.


Keverjük hozzá a fokhagymát, fűszereket, padlizsánt és a felkockázott paradicsomot. Forgassuk alaposan össze, majd jöhet a paradicsompüré, Worchester-szósz, valamint ízlés szerint tabasco és chili paprika.


Ha szósszal készen vagyunk, akkor egy száraz, forró serpenyőben pirítsuk meg mind a két oldalát a tortilla lapoknak.

Kenjük meg a szósszal, ....


 ..., majd tekerjük fel.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések