Piri-piris makréla spenóttal és kuszkusszal

A mi magyarok viszonylag kevés halat eszünk, és annak is a nagy részét Karácsonykor. Több halat kellene fogyasztanunk, és ez a végtelenül könnyen és hamar elkészíthető fogás is ezt hivatott elősegíteni. Aki rettegne esetleg a szálkáktól, annak is tökéletes választás lehet ez az étel, mert garantáltan nem fog találni benne egy darabot sem.

Előkészület: 20 perc, főzés: 30 perc

Hozzávalók 2 főre:

20 dkg olajos makréla filé (2 konzerv)
250-300 g friss spenót
150 g kuszkusz
1/2 citrom leve
1,5 tk. Piri-piri fűszerkeverék (szárított chilli, bazsalikom, fokhagyma, hagyma, só)
4 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
só, bors


Mossuk meg a spenótot és távolítsuk el a szárát. A kuszkuszt mérjük ki egy tálba, és keverjük össze a fűszerkeverékkel és fél teáskanál sóval. A makréla filéket mossuk meg, majd szedjük kisebb darabokra, és locsoljuk meg friss citromlével. Közben tegyünk fel forralni vizet. Ha a víz felforrt, akkor öntsük rá a kuszkuszra, úgy hogy körülbelül 1-2 ujjnyira ellepje, majd lefedve 15-20 percet állni hagyjuk. Közben olvasszuk meg a vajat egy nagy serpenyőben, és futtassuk meg rajta az apróra vágott fokhagymát. Adjuk hozzá a spenótot, és alaposan forgassuk át, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha már a spenót elkezd fonnyadni adjuk hozzá a makrélát, és pár csepp citromlevet. 


Ha megpuhult a kuszkusz, akkor egy villával keverjük át, majd öntsük a serpenyőbe és keverjük alaposan össze a többi hozzávalóval.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések