Gesztenyés tiramisu

Személy szerint a túrós desszerteken túl a tiramisu az egyik kedvenc desszertem. A házilag készített Tiramisu esetében az első félelem a nyers tojás használata! Mindenki megnyugtatásául ehhez a tiramisuhoz nem kell tojás!

Előkészítés: 5 perc, elkészítés: 20 perc

Hozzávalók:

25 dkg mascarpone
3-4 dl habtejszín (30%-os)
25 dkg gesztenyepüré
kb. 4 dl erős főzött vagy instant kávé cukor nélkül és kihűtve
2-3 ek. kristálycukor
1 tk. vaníliakivonat
babapiskóta
cukrozatlan kakaópor

A mascarponét keverjük ki, majd adjuk hozzá a cukrot, vanília kivonatot és 4-5 ek. kávét /ízlés szerint lehet többet, de ne legyen túl híg!!/, és dolgozzuk alaposan össze. A HIDEG tejszínt verjük kemény habbá és dolgozzuk óvatosan bele a mascarponés krémbe.


Babapiskótákat épen hogy csak forgassuk bele a kávéba, és rétegezzük egy tál aljába.


Kenjük meg a krémmel, majd reszeljünk rá egy kevés gesztenyepürét és szórjuk meg kakaóval. 


Addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Ha kész tegyük hűtőbe és hagyjuk pihenni minimum 3-4 órán át!

Tipp:

Ha túl híg lett a krém, akkor tehetünk bele egy tasak hidegen oldódó zselatinport.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések