Medvehagymás túrós pogácsa

Az ígérteknek megfelelően itt a várva várt túrós pogácsa recept! :) A medvehagyma az egyik kedvenc fűszernövényem, ahogy azt a kedves olvasók olvashatták eddig is! :) Természetesen a receptből ki lehet hagyni a medvehagymát, de persze vele az igazi!
Jó étvágyat!

Előkészítés: 60 perc, sütés: kb. 20 perc

Hozzávalók:

25 dkg túró
25 dkg liszt
25 dkg vaj felkockázva
fél csomag élesztő
0,5-1 dl tejszín vagy tej
só ízlés szerint
marék apróra vágott friss/fagyasztott medvehagyma
1 tojás 
+ 1 felvert tojás megkenni
20 dkg reszelt sajt


A hozzávalókat vegyük ki előbb a hűtőből, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen! Így könnyebben össze tudjuk majd dolgozni és az élesztőnek is jobban kedveznek a körülmények! Az összes hozzávalót dolgozzuk össze egy tojás, és a sajt a kivételével.
Takarjuk le egy konyharuhával, és kelesszük meleg helyen körülbelül 45 percig.

Lisztezett deszkán gyúrjuk át újra a tésztát, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, és kenjük meg tojással. Szórjuk meg sajttal a tetejét, és belisztezett pogácsaszaggatóval, vagy egy pohárral kiszaggatjuk!
Előmelegített 180 °C-os sütőben 20-25 perc alatt süssük szép aranybarnára!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések