Karfiol krémleves

A karfiol nem tartozik a legkedveltebb zöldségek közé. Megvallom őszintén, hogy én is azok táborát erősítettem korábban, aki nem igazán akarta megkóstolni, vagy akár közelebbi kontaktusba kerülni vele! Nagy nehezen beadtam a derekamat és megtértem! A mostani bejegyzést nem csak azoknak szól, akik szeretik, hanem azoknak is akiket meg akarunk "téríteni"! :)

Előkészítés: 20 perc, főzés: 15-20 perc

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg karfiol
3 közepes burgonya
1-2 nagyobb fej vöröshagyma (durván felvágva)
1 fej fokhagyma (7-8 gerezd)
20-30 dkg füstölt szalonna
2 babérlevél
só, bors
tej
díszítéshez póréhagyma

Az összes hozzávalót pucoljuk meg és vágjuk fel. Öntsük fel annyi vízzel, ami éppen lelepi, és fűszerezzük ízlés szerint és tegyük bele a szalonna bőrét. Tegyük fel főni, és közben pirítsuk meg a felkockázott szalonnát. Ha megfőttek a zöldségek vegyük ki a babérleveleket és a szalonnabőrt, majd turmixoljuk össze turmixgéppel, vagy botmixerrel. A végén öntsünk hozzá annyi tejet, hogy megfelelő állagot kapjunk! /Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl híg!/
A végén szórjuk meg a sült szalonnával és vékonyra vágott pórhagymával!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések