Fokhagymás lazac vajon párolt zöldségekkel

Sokan mondják, hogy a halat valaki vagy szereti vagy nem! Egyesek az állagát, mások az illatát, vagy ahogy ők fogalmaznak a szagát nem szeretik. De az az igazság, hogy a friss hal egyáltalán nem büdös! Ha meg jól készítjük el és megfelelő halat választunk, akkor a kétkedőket is hamar megtéríthetjük! 
Jó étvágyat!

Előkészítés: 5 perc, sütés 10 perc

Hozzávalók (2 főre):

kb. 40 dkg lazac filé (félbe vágva)
40 dkg vegyes mirelit zöldségkeverék (Brokkolis vegyes zöldségmixet bátram merem ajánlani mellé)
2 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
vaj
olívaolaj
citrom

Egy nagyobb tapadás mentes serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, és pároljuk meg rajta a zöldségeket /nem kell felolvasztani!!/. Sózzuk borsozzuk, majd a végén adjunk hozzá egy kis darab vajat és a fokhagyma felét, majd alaposan forgassuk össze. Közben egy másik serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, és süssük a két lazac szeletünk mindkét oldalát 3-3 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Ha az egyik fele kész, akkor fordítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk és tegyünk a szeletek tetejére egy darabka vajat. A vaj szépen ráolvad majd a szeletekre. Ha kész tegyük tányérra, majd kenjük meg a zúzott fokhagyma másik felével, és ízlés szerint locsoljuk meg egy kevés citromlével.

Tipp: A lazac nagyon könnyen kiszárad, ezért nem szabad nagyon sokáig sütni!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések