Brokkolis-szalonnás-kétsajtos pizza levelestésztából


Az étel elnevezése alapján a most következő recept egy rettentően körülményes fogásnak tűnhet, de a név ne tévesszen meg senkit, mert valójában egy roppant egyszerűen elkészíthető és természetesen igen ízletes ételről olvashattok a mai bejegyzésben.

Előkészítés: 20 perc, főzés/sütés: 40 perc

Hozzávalók:


1 csomag friss leveles tészta 
200-250 g brokkolirózsa
100-150 g felkockázott füstölt, húsos szalonna
1-2 fej vörös vagy lila hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
feta sajt
füstölt Edami sajt
só, bors
olívaolaj




Sózott vízben főzzük meg félig a brokkolirózsákat, majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel, hogy szép zöld maradjon. A felkockázott szalonnát pirítsuk le zsírjára egy tapadásmentes serpenyőben, majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vörös, vagy lila hagymát és forgassuk jól össze. Végül, de nem utolsó sorban jöhet a brokkoli és egy-két perc alatt pirítsuk meg a hozzávalókat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk az ételt. Tegyük félre, hogy egy picit kihűljön a "pizzánk" feltétje.
A leveles tésztát terítsük ki egy sütőpapírral bélelt tepsibe és a szélétől egy-két centire vágjuk körbe, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát. Kenjük meg egy pici olívaolajjal és oszlassuk el egyenletesen rajta a tölteléket. _Morzsoljuk rá ízlés szerinte a fetasajtot és szórjuk meg bőven füstölt sajttal. Előmelegített 180-200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük!

Tipp:

Ha körbevágjuk a tésztát, akkor a széle meg fog emelkedni, míg a belseje a töltelék súlya miatt lapos marad, így úgy néz majd ki, mint egy négyszögletes pizza.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések