Cukkinis tócsi

Spárga szezon sajnos véget ért, de senki se búslakodjon itt a cukkini! :) A most következő recept végtelenül egyszerű, és nem mellesleg talán ebben a formában könnyebb a gyerekekkel is megszerettetni ezt a zöldséget.

Előkészítés: 20 perc, sütés: 4-5 perc/adag

Hozzávalók:

5-6 közepes burgonya
4 saláta cukkini, vagy egy nagyobb
5-6 ek. finomliszt
3-4 gerezd reszelt fokhagyma
3 szál apróra vágott újhagyma
só, bors
olaj a sütéshez

Reszeljük le a sajtreszelő nagyobbik lyukán a krumplit, és a cukkinit. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverjük össze.



Egy palacsintasütőben hevítsünk fel egy kevés olajat. A tócsik méretét mindenkinek az ízlésére, kedvére bízom. Pár perc alatt süssük meg mind a két oldalukat, majd hideg tejföllel fogyasszuk!

Jó étvágyat!

Tipp:

A krumpli/cukkini aránytól bátran el lehet térni, de nem érdemes túl sok cukkinit beletenni, mert nagyon fellazítja a tésztát!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések