Mozzarellás spenótmártás / Spinach sauce with mozzarella

Imádom a spenótot minden mennyiségben és formában főleg nyáron. A háttértörténete ennek az alternatív spenótmártásnak igen prózai. Nem volt semmi a hűtőben mozzarella sajton és házi fagyasztott spenóton kívül. Bár két főre elegendő mennyiséget csináltam, de ... :) Túl jól sikeredett.

I love spinach in all quantities and forms, especially during summer. The story of this alternative spinach sauce is quite simple. My fridge was empty and I had only home-made frozen spinach puree and mozzarella. Although I made enough for two, but ... :) It was way too delicious.

Energia- és tápanyagtartalom (feltét nélkül)/ energy and nutrition facts (without topping)

280 kcal/adag/serving (fehérje/protein: 16.5 g, szénhidrát/carbohydrate: 11 g, zsír/fat: 18 g)


Előkészítés 5 perc, főzés ~10 perc/ Preparation 5 mins, cooking ~10 mins

Hozzávalók (2 személyre) / Ingredients (for two)

1 evőkanál fehér tönkölybúzaliszt / 1 tablespoon white Spelt flour

1 evőkanál olívaolaj / 1 tablespoon olive oil
2-3 gerezd reszelt fokhagyma / 2-3 grated garlic cloves
450 g spenót püré / 450 g spinach puree
125 g mozzarella / 125 g mozzarella cheese
só / salt

Olajjal keverjük össze a lisztet. Közepes hőfokon futtassuk meg a lisztet. Dobjuk bele a fokhagymát, majd pár perccel később mehet bele a spenót. Sózzuk ízlés szerint.



Mix the flour with the oil and cook for a few minutes at medium heat. Add the grated garlic and simmer for 1-2 minutes, then put the spinach puree into the pan. Season with salt.

Ha felforrt tépkedjük bele a mozzarellát és addig kevergessük, amíg fel nem olvad benne.



When it's boiled, rip the cheese into the pan and mix until the cheese evenly melted.

Én újhagymás csirkemell falatokkal tálaltam.

I served with spring onion flavoured chicken breast.


Jó étvágyat! :)
Enjoy Your Meal! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések